Ympäristölleen tärkeä Pitsku Tower

Niin harmaata päivää ei olekaan, ettei vuonna 2001 valmistunut Mauri Tommilan suunnittelema 18-kerroksinen Pitsku Tower Strömbergintie 1:ssä ilahduttaisi ihmisiä laajalla alueella Länsi-Helsingissä.

Kohti valoa

70 metriä korkean rakennuksen julkisivussa on  Jukka Huitilan ja Tiiti Hynnisen suunnittelema valotaideteos ”Hymy tuulessa” vuodelta 2014. Teoksen valonauhat vaihtavat väriä ja rytmiä vuorokauden- ja vuodenaikojen mukaan. Teoksen väri- ja liiketeemoja ovat purje, aalto, merituuli, sade, pilvet, aurinko sekä revontulet.

Rakennuksen kokonaisala on 9300 neliötä ja kokonaistilavuus 33 450 kuutiota.

Pitsku Tower on nyt toimistohotelli, mutta alun perin se valmistui pääkonttorikäyttöön SysOpen Toweriksi. Vuosina 2005–2008 nimi oli SysOpen Digia Tower ja vuosina 2008–2010 Digia Tower. Sen jälkeen on puhuttu Pitäjänmäen tornitalosta tai Pitäjänmäki Towerista. Pitsku Tower -valomainokset ovat uusia.

Rakennuksen materiaalivalinnoissa otettiin huomioon ekologisuus ja elinkaari jo 20 vuotta sitten. Kaksinkertaisen lasijulkisivun tarkoituksena on parantaa rakennuksen lämmönsäätelyä, ja sisätilojen valaistus säätyy luonnonvalon määrän mukaan.

Pitsku Tower on saanut uudet valomainokset.

Lähteet: kaupunginosat.fi/pitajanmaki, Wikipedia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *